بررسی تجهیزات و ملزومات اتاق سرور

بررسی تجهیزات و ملزومات اتاق سرور

بررسی تجهیزات و ملزومات اتاق سرور

 

 

 

 

معرفی و بررسی تجهیزات و ملزومات اتاق سرور

هدف در این مقاله معرفی اتاق سرور و بررسی تجهیزات شبکه به شما دوستان می باشد.

شاید تصویری که در ذهن شما از اتاق سرور نقش بسته باشد مشابه تصویر زیر باشد.

این یک تصویر خیلی رویایی از اتاق سرور است.

یکی از دلایلی که ممکن است نوشته ورود ممنوع را بر روی درب اتاق سرور ببینید، میتواند وضعیت نامناسب اتاق سرور باشد.

اتاق سرور

اتاق سرور

در کل یک اتاق سرور معمولی به این شکل میباشد.

مکانی امن در جهت متمرکز کردن سرورهای شبکه و استفاده از منابع مشترک نگهداری، از عوامل مهم و تاثیرگذار پیشبرد کاری یک سازمان می باشند لذا در این راستا اتاق سرور ایجاد شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد .

ساختار فیزیکی

تقویت ساختار، مقاوم سازی و ضدزلزله سازی

زلزله خیز بودن کشورمان ایران و لزوم پیشبینی صدمات در هنگام وقوع آن امری اجتناب نا پذیر می باشد که در طراحی و پیاده سازی سازه های مختلف سازمانی مدنظر می باشد. با توجه به اینکه اکثر ساختمان ها ، قدیمی ساز بوده و از ایمنی لازم برخوردار نیستند لذا باید تمهیداتی برای آن درنظر گرفت. پس از بازدید دقیق از محل ساختمان مناسب ترین مکان جهت استقرار اتاق سرور انتخاب شده و در صورتی که نتایج حاصل از لرزه سنجی ( تست برای سنجش میزان مقاومت سازه در برابر لرزه) مناسب نباشند اقدام به مقاوم سازی خواهد شد. بدیهی است در صورتیکه اتاق سرور در مکانی غیر از پایین ترین طبقه سازه باشد مقاوم سازی را باید از پی آغاز کرد و این خود مستلزم هزینه است.

مراحل کار مقاوم سازی

  1.  دیوارها تا رسیدن به سطح آجری تراشیده می شود.
  2. سوراخ ها و منافذ پر می شوند
  3.  سطوح با یک لایه سیمانی پوشیده می شود
  4.   لایه ای از ماده ضد آتش Fire Tard روی لایه سیمانی کشیده می شود
  5.   مسیرگذاری کف و سقف جهت عبور لوله های اطفای حریق ، برق و شبکه انجام می شود.
  6. پس از انجام مراحل فوق اقدام به آهن کشی و ستون گذاری می شود
  7.    شبکه های فلزی نصب شده و روی آن گچ کاری می شود
  8.   پس از خشک شدن گچ لایه محافظتی و ضد آتش Epoxy پوشانده می شود.

مکان مناسب جهت اتاق سرور

معمولا اتاق سرور را در پایین ترین طبقه درنظر می گیرند و این مکان باید با کانال ها و رایزرهای ساختمان در ارتباط باشد. در صورتیکه از این اتاق به اتاق های دیگر و همچنین به طبقات دیگر کانالی وجود نداشته باشد باید آن را ایجاد کرد.

سیستم های مکمل

۱- سیستم تهویه و تخلیه گردوخاک

از عوامل مهم استهلاک تجهیزات الکترونیکی، گرد و خاک می باشد. با نشستن گردو خاک روی Chipset های مختلف بردهای دستگاه ها و ایجاد لایه جانبی روی آن ها ، عمل خنک سازی آن ها با مشکل روبرو شده و خرابی زودرس را سبب می شود از اینرو سیستم تهویه هوای اتاق سرور نصب شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

۲- سیستم اطفای حریق

آتش سوزی به دلیل اتصال کوتاه ادوات برقی و همچنین وجود تجهیزات مختلف آتش زا از عوامل اصلی تخریب در سازمان ها می باشد لذا در این خصوص نصب تجهیزات مناسب اخطار و اطفای حریق مدنظر می باشد. نحوه کار چنین است :
با توجه به محدودیت فضای اتاق سرور جهت انتقال گاز مونواکسید کربن به داخل اتاق، از لوله های حامل استفاده می شود. محل قرارگرفتن نازل های نهایی باید در مکانهایی نزدیک به محل استقرار سرور ها و تجهیزات برقی تعبیه شود. مخزن های گاز در مکانی خارج اتاق سرور قرار می گیرد و این مخزن ها به لوله های تعبیه شده داخلی مرتبط خواهند شد. درمکان های مختلف اتاق سرور نظیر داخل رکها ، تجهیزات برقی داخلی و … سنسورهای تشخیص حریق نصب می شود.

۳-درب ضدحریق و مقاوم

با توجه به اهمیت محصور نمودن آتش و جلوگیری از گسترش آن ، درب اتاق سرور باید از جنس نسوز انتخاب شود.

۴- رنگ ضد حریق یا EPOXY

جهت پر کردن کلیه درزها و ایجاد لایه حفاظتی بیرونی ضد آتش از Epoxy استفاده می شود. Epoxy در رنگ های مختلف موجود بوده و برای گرفتن جواب مؤثر حتما باید سطح زیرین کاملا خشک شده باشد.
رنگ های پلاستیکی و پلی استری محصولات جانبی پتروشیمی بوده و قابلیت اشتعال بالایی دارند لذا استفاده از آن ها مناسب اتاق سرور نمی باشند. درحال حاضر پوشش مناسب جهت اتاق سرور Epoxy می باشد که کلیه سطوح داخلی ( کف ، سقف ، دیواره های جانبی) را پوشش می دهد. دارای رنگ های متنوعی است و کاملا ضد حریق می باشد.

۵- دوربین های کنترلی

باتوجه به اهمیت اطلاعات و لزوم مراقبت بیشتر ازتجهیزات اتاق سرور، نصب دوربین های کنترلی درون اتاق سرور بسیار مؤثر است. دوربین ها بطور ۲۴ ساعته اتاق سرور را مانیتور کرده و Log ها را در سرور مربوطه ذخیره می کنند.

۶-سیستم جارو برقی Vacum Cleaner

باتوجه به احتمال آلودگی اتاق سرور ناشی از تردد افراد در آن علی الرقم پوشیدن لباس های مخصوص توسط این افراد ، دستگاه جاروبرقی پیشبینی می شود. موتور و سایر تشکیلات این دستگاه در بیرون از اتاق سرور قرار گرفته و تنها لوله جمع کننده در داخل سرور قرارداده می شود.

۷-سیستم کنترل دسترسی تردد

استقرار سیستم کنترلی مناسب جهت ثبت تردد افراد و مدیریت آن جهت اتاق سرور الزامی است. این سیستم دارای یک دستگاه کارت خوان چند گزینه ای (Multi Option Checking) ، کنترلر و مبدل های مرتبط با آن می باشد. افراد مجاز برای ورود به اتاق سرور باید کارت تردد را همراه داشته باشند. همچنین ثبت اثر انگشت و وارد کردن کدمخصوص از دیگر گزینه هایی است که می توان آن ها را فعال نمود.

۸-سیستم تامین روشنایی

روشنایی داخل اتاق سرور باید به گونه ای طراحی شود تا در هنگام خروج شخص از اتاق سرور خاموش شوند و دلیل آن علاوه بر صرفه جویی برق ، جلوگیری از تولید حرارت توسط آن هاست. همچنین مسیرهای کنترلی و اصلی برق در تابلو برق اتاق سرور پیشبینی می شود.

۹- سیستم خنک کننده داخلی

جهت برقراری دمای مناسب ۱۸ درجه سانتی گراد اتاق سرور استفاده از دستگاه های خنک کننده درون آن الزامی است. مرسوم ترین خنک کننده در ایران ، کولرهای گازی هستند که توان آن ها باتوجه به میزان حرارت تولید شده اتاق سرور محاسبه می شوند. در صورت نیاز به اطلاغات بیشتر در خصوص دما و سیستم خنک کننده اتاق سرور، مقاله بررسی مانیتورینگ دما در اتاق سرور را مطالعه فرمایید.

ساختار برق شهر و برق اضطراری

کابل کشی اتاق سرور باید مطابق استاندارد های کابل کشی ساخت یافته با تجهیزات باکیفیت پیاده سازی شود. قسمت های مختلف جهت داشتن سیستم برق رسانی مطمئن شامل موارد زیر است :

۱-تابلو برق
۲-یو پی اس
۳-ژنراتور تامین
۴-چاه ارت

تابلو برق و  ATS

کنترل خطوط ورودی و خروجی برق و برق اضطراری ، همچنین لزوم مانیتور کردن جریان و ولتاژ خطوط استفاده از تابلو برق را الزامی می سازد. تابلو برق علاوه بر داشتن ولت متر و آمپرمتر دارای یک سری کلیدهای مینیاتوری بوده که جهت جریان و وضعیت ولتاژ را کنترل می نماید همچنین توسط این کلیدها قادر خواهیم بود تا برق قسمتی از سازمان را روی برق شهر Set کنیم و یا می توانیم آن را به UPS مرتبط سازیم.

یو پی اس

قطع ناگهانی برق در تجهیزات اتاق سرور نظیر روتر ها ، سوئیچ ها ، سرورها و . . . باعث اختلال در اکثر فعالیت های این دستگا هها شده و دربرخی موارد امکان ادامه کار آنها را کاملا ازبین می برد. باید درنظر داشت تنها قطع برق شهر اثرات مخرب به همراه ندارد. سیستم های کامپیوتری نسبت به نارسایی هایی مانند افت لحظه ای ولتاژ،ولتاژهای لحظه ای بالا ، نویز و تاثیرات فرکانس رادیویی و تغییرات فرکانس درمنبع تغذیه خود حساس هستند. یک UPS مناسب دارای شرایط زیر است :

* Online Double Conversion باشد
* توان کار با ژنراتور را داشته باشد یعنی Power Factor Correction را پشتیبانی کند
* جهت مانیتورکردن Online ، پروتکل SNMP را پشتیبانی کند

نکته : اگر UPS مشخصه PFC را نداشته باشد توان ژنراتور باید ۵/۱ برابر UPS درنظر گرفته شود و اگر داشته باشد ۱۵/۱ برابر UPSباشد.

ژنراتور

دستگاه های تامین کننده برق اضطراری UPS با توجه به گران بودن و عدم کارایی مناسب برای برق دهی طولانی مدت مناسب نبوده و استفاده از ژنراتور در دستور کار قرار می گیرد. نحوه کار بدین صورت است که در هنگام قطع برق اتاق سرور و برای جلوگیری از اختلال در سیستم برق دهی آن در طول زمان به کار افتادن ژنراتور، UPS بطور آنی وارد مدار شده و برق اتاق سرور را تامین می کند. به محض آماده شدن ژنراتور جهت برق دهی ، UPS از مدار خارج شده و برق اتاق سرور از ژنراتور تامین می شود.توان UPS با توجه به میزان توان مصرفی دستگاه های مختلف مستقر در اتاق سرور نظیر سرور ها، کولرهای گازی و … محاسبه می شود. توان UPSمناسب را بادرنظر گرفتن باتری های داخلی آن برای مدت ۷ الی ۱۵ دقیقه (باتوجه به زمان به کار افتادن ژنراتور) درنظر می گیرند. میزان توان ژنراتور ۱۵% بیشتر از توان UPSدرنظر گرفته می شود و درهنگام کار باید ۷۰% زیربار باشد. زیربار قرارگرفتن ژنراتور بیش از ۸۰% توان و یا کمتر از ۶۰%توان اکیدا توصیه نمی شود.ژنراتورهای با توان بالای ۱۵ KVA سه فاز هستند.

چرا باید از ژنراتور استفاده کنیم ؟

با توجه به گرانی UPS های با توان بالا و همچنین نیاز به استفاده از باتری های متعدد جهت برق دهی طولانی مدت ، استفاده از ژنراتور الزامی است. نکته دیگری که باید درنظر بگیریم جاگیر بودن حجم زیادی باتری خارجی در فضای محدود اتاق سرور است.

دسته بندی ژنراتورها

ژنراتور ها را معمولا به دو دسته توان پایین و توان بالا دسته بندی می کنند. ژنراتورهای توان پایین تا ۱۰ KVA برق دهی را پشتیبانی می کنند و معمولا سوخت آن ها بنزین است. سوخت ژنراتورهای توان بالا دیزلی است. ژنراتورها را به دو گونه دستی و اتوماتیک راه اندازی می کنند. زمان راه اندازی اتوماتیک حدود ۲ دقیقه و راه اندازی دستی حدود ۱۰ دقیقه می باشد. با توجه ایجادصدای بلند ژنراتور از محفظه صداگیر به نام کناپی استفاده می شود. این محفظه تا ۸۵% کاهش صدا را به دنبال خواهد داشت.

چاه ارت :

جهت جلوگیری از بارهای اضافی و مخرب روی سیستم برقی ، سیستم زمین یا Earth باید برقرار شود دراین سیستم ، نول واقعی شده و به چاه ارت توسط کابل مسی مرتبط می شود. شرایط ایجاد چاه ارت استاندارد در زیر آمده است :

* حفر چاه تا رسیدن به خاک نم دار بایستی انجام شود .
* پودر ذغال و نمک (کلرید سدیم) به نسبت یک به دو ( هرکیلو ذغال دو کیلو نمک ) به مقدار ۴۰ کیلوگرم در چاه ریخته شود ( این مواد با مقاومت خاک نسبت عکس دارند و کم یا زیاد کردن این مواد مقاومت خاک را زیاد و یا کم می گرداند )
* صفحه ای مسی به اندازه ۵۰cm X 50cm و به قطر ۱سانتی متربصورت تیغه ای( عمودی ) روی نمک و ذغال قرار می گیرد .
* سیم مسی به قطر ۵۰ میلیمتر توسط کابلشو مسی و پیچ و مهره مخصوص از جنس مس جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی به صفحه مسی متصل می شود .
* لوله پولیکا به قطر ۴ یا ۶ سانتی متر کنار هر چاه نصب می گردد . لازم به توجه است سوراخهای متعددی در بدنه لوله ها ایجاد شده تا اطراف لوله و چاه را مرطوب گرداند .
* در پایان نیز چاه با خاک رس و نرم پر می شود .
* مقاومت چاه با استفاده از دستگاه ارت سنج باید زیر ۲ اهم باشد .

رک و تجهیزات آن

رکهای دیواری:

رکهای دیواری معمولا دارای ارتفاعهای ۵، ۶، ۷ و ۹ یونیت هستند. یونیت واحد سنجش ارتفاع رک است و هر یونیت معادل ۴۳٫۵ میلیمتر میباشد. عمق رکهای دیواری میتواند ۲۵، ۴۵، و یا ۶۰ سانتیمتر باشد. برخی از رکهای ۹ یونیت از ارتفاع بیشتری برخوردار هستند و پنلهای بغل آنها کاملا باز میشود و امکان دسترسی به رک را از بغل فراهم میکند. برخی نیز امکان چرخش تا ۱۰۰درجه را داشته و امکان دسترسی به پشت رک را نیز دارد.

امکان نصب پاور یونیتهای ۳ و ۴ پورت و همچنین فن ۱۲ سانتیمتری نیز بر روی رک های دیواری وجود دارد.

رکهای ایستاده:

رکهای ایستاده استاندارد معمولا در مرکز شبکه یا همان اتاق سرور قرار میگیرد. در این رکها انواع پچ پنل، سوئیچ، سرور و سایر قطعات رکمونت ۱۹ اینچی قرار میگیرد. از بالا و پایین این نوع رکها میتوان کابلها را عبور داد و همچنین از چهار طرف باز میشود. انواع این رکها از ۱۴ تا ۴۷ یونیت و با عمقهای ۶۰،۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتر و بیشتر تولید میشود. در این نوع رک امکان نصب ۱ تا ۶ فن وجود دارد. پاور ماژولهای ۸ پورت و ۹ پورت افقی درون این رکها نصب میشود و نصبت به ارتفاع رک میتوان پاور ماژولهای عمومی نیز نصب کرد.

طبقه ثابت رک

در سه نوع ۱ یونیت (قرارگیری تجهیزات با وزن سبک)، ۲ یونیت (قرارگیری تجهیزات با وزن متوسط) و تخت ثابت (قرارگیری تجهیزات با وزن سنگین مثل سرورهای تاور و مانیتور) وجود دارد.

طبقه متحرک رک

جهت قرارگیری کیبورد و موس درون رک کاربرد دارد و بصورت کشویی جلو میآید. متناسب با نوع رک با کشوهای متفاوت ۶۰،۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتری ارائه میشود.

رکها شامل وسایل و تجهیزات دیگری نیز هستند که در اینجا به آنها اشاره نمیشود. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص رکها مقاله معرفی انواع Rack یا رک شبکه های کامپیوتری را مطالعه فرمایید.

Patch cord یا پچ کابل

ارتباط بین کارت شبکه از رایانه تا پریز دیواری را از طریق کابل کوتاهی به طول حداکثر سه متر برقرار میشود. به این کابل رابط اصطلاحاً Patch cord یا Patch cable گفته میشود. این کابلهای رابط را میتوان با اتصال دو کانکتور به دو سر یک قطعه کابل ساخت.

برای اتصال بین سوئیچ شبکه، مودم، گتوی VOIP و … به پچ پنل از Patch cord استفاده میشود. Patch cordها در اندازه های متفاوت و در رنگهای مختلف و با دو نوع ژاکت PVC و LSZH ساخته میشود که دومی فاقد هالوژن میباشد و در هنگام آتش سوزی دود سمی تولید نمیکند.

چهار طبقه بندی از نظر پاسخ فرکانسی برای Patch cordهای مسی شامل Cat7. Cat6. Cat5e. Cat5 میباشد.

Patch Panel

پچ پنلهای غیر ماژولار (Loaded)

بطور استاندارد در کابلکشی، پچ پنلها درون رکها قرار میگیرند و همه کابلهای شبکه به این پچ پنلها متصل میشود. یک سر تمام کابلهای شبکه درون پریز شبکه و سر دیگر آن به پچ پنل متصل میشود. پچ پنل های غیر ماژولار در انواع Cat5e و Cat6 و با تعداد پرتهای ۳۶،۲۴،۱۶ و ۴۸ پورتی به صورت رنگی و مشکی و با زوایای ۱۸۰درجه و ۴۵درجه تولید میشود. معمولا در شبکه های بزرگ که امکان توسعه دارند بهتر است از پچ پنلهای ماژولار استفاده گردد.

پچ پنلهای ماژولار

در پچ پنلهای ماژولار میتوان چندین نوع پورت مثلاً UTP, STP, FTP, Cat5, Cat5e, Cat6 و Cat7 و حتی انواع پورت فیبر نوری مالتیمود و سینگلمود را در کنار هم قرار داد. اگر پورتی به هر عنوان دچار مشکل شود، فقط همان کیستون تعویض میشود و نیاز به تعویض کامل پچ پنل نیست. این پچ پنل ها در انواع ۱۲، ۱۶، ۲۴، ۳۲، ۳۶ و … ساخته میشود.

روتر(Router)

شبکه ها را روترها (مسیریابها) به هم متصل میکنند. تمام دنیا توسط روترها به هم متصل شده و بدین صورت شبکه اینترنت شکل گرفته است. این دستگاه ها کارکرد پیچیده ای داشته و نیاز به تنظیمات نرم افزاری دارند. برخی از آنها قابلیت نصب ماژول دارندو امکانات مختلفی توسط این ماژولها به آنها افزوده میگردد. بسته به قدرت مدیریت و انتقال داده ها و امکانات، قیمتهای متفاوتی دارند. هر روتر حداقل دارای یک پورت LAN جهت اتصال به شبکه محلی و یک پورت WAN جهت اتصال به شبکه دور دست میباشد.

سوئیچ (switch) یکی از عناصر اصلی و مهم در شبکه های کامپیوتری است در این دستگاه علاوه بر دریافت و ارسال سیگنال کارهای دیگری نیز انجام می شود در حقیقت حدود عملیاتی که در Switch انجام می شود لایه datalink می باشد در واقع switch در دو لایه پایینی osi کار می کند.

در یک شبکه که کامپیوتر‌ها توسط سوئیچ به هم متصل هستند چندین کاربر میتوانند در یک لحظه اطلاعات را از طریق شبکه ارسال نمایند. و در این حالت سرعت ارسال اطلاعات هر یک از کاربران بر سرعت دستیابی سایر کاربران شبکه تاثیر نخواهد گذاشت و برخوردی مابین بسته های اطلاعاتی صورت نمی گیرد و ارتباط کاملا دو طرفه می باشد  در واقع یکی از مزیت های موجود در سوئیچ ها این است که در هر لحظه یک سری ارتباطات دو طرفه مابین دو device موجود در شبکه ایجاد میکنند.همین امر باعث افزایش سرعت شبکه می شود.

سوئیچ در لایه دوم (Data Link Layer)مدل OSI انجام وظیفه می‌کند و بدین معناست که به صورت هوشمند مسیر اطلاعات را مشخص می‌کند به طور مثال اگر یک بسته اطلاعاتی‌ مقصدش کامپیوترشماره ۱ باشد سوئیچ آن بسته را فقط برای همان کامپیوتر ارسال می‌کند. سوئیچ در یک لیست آدرس پورت‌های خود و آدرس کامپیوتر‌های متصل به آن پورت‌ها را ذخیره کرده و با استفاده از آن میتواند مسیر اطلاعات را مشخص کند .

سوئیچ سیگنالها را دریافت کرده و پس از دریافت سیگنالها یک frame به صورت کامل  ابتدا اقدام به کنترل crc می نماید در صورتی که crc نشان دهنده سالم بودن frame باشد  در مرحله ی بعدی آدرس مبدا و مقصد mac address را کنترل می کند . با کنترل آدرس مبدا و شماره پورت و macaddress مربوط به کامپیوتر ارسال کننده در جدول filter/forward table  ثبت می گردد و سپس در صورتی که مقصد نیز در جدول مذکور شناخته شده بود  اطلاعات صرفا به همان پورتی که مقصد به آن متصل است ارسال می شود.

در صورت وجود نداشتن آدرس کامپیوتر مقصد در جدول مذکور با توجه به اینکه معلوم نیست مقصد بر روی کدام پورت است frame  دریافت شده توسط switch به تمام پورت ها ارسال شده یا اصطلاحا flood می شود. ضمنا در صورتی که یک frame از نوع broadcast  به switch برسد به تمام پورت ها flood می شود.

تعداد پورت های switch در برخی مدل ها بیش از ۴۸ عدد می باشد و دارای کاربرد ها و مدل های بسیار متفاوتی می باشد. قابل ذکر است با توجه به کاربرد های متفاوت از سوئیچ های متفاوت با ابعاد و توانایی های گوناگون استفاده می شود.

سوئیچ هائی که برای هر یک از اتصالات موجود در یک شبکه داخلی استفاده می گردند ، سوئیچ های LAN نامیده می شوند

سوئیچ ها به منظور مسیر یابی موجود در شبکه از روش های مختلفی استفاده می کنند که به توضیح آن می پردازیم.

کی وی ام سوئیچ (KVM)

این دستگاه امکان کنترل ۸،۶،۴،۲ و یا ۱۶ دستگاه را از طریق یک مانیتور، کیبورد و موس را به شما میدهد. معمولا در رکها برای کنترل چندین سرور به کار میرود که باعث کاهش هزینه و جا میشود. بعضی از انواع آن به هم مرتبط شده و تا ۲۵۶ کامپیوتر یا بیشتر را نیز میتوانند ساپورت کنند. یک مورد استفاده فراوان آن مربوط به امبل کنندگان و تعمیر کاران کامپیوتر میباشد.

پرینت سرور (Print Server)

میتوانید ۱ یا ۲ دستگاه پرینتر را توسط پرینت سرور در اختیار همه کاربران شبکه به طور همزمان قرار دهید. پرینت سرور مستقیما به سوئیچ شبکه متصل میشود و مزیت آن بر Print sharing این است که توان سرور یا دستگاه دیگر را به کار نمیگیرد، ویروسی نمیشود، هنگ نمیکند و خطای یک کاربر باعث از کار افتادن سرویس چاپ کاربران دیگر نمیشود.

دوربین تحت شبکه (IP Camera)

ھﻨﮕــﺎﻣﯽ ﮐــﻪ اﯾــﻦ ﻧــﻮع دورﺑــﯿﻦ ھــﺎ را ﺑــﻪ ﺳــﻮﺋﯿﭻ ﺷــﺒﮑﻪ ﻣﺘﺼــﻞ ﻣــﯽ ﮐﻨﯿــﺪ ﺗﻤــﺎم ﮐــﺎرﺑﺮان ﺷــﺒﮑﻪ ﺑــﻪ ﺷــﺮط داﺷــﺘﻦ ﻣﺠــﻮز ﻣــﯽ ﺗﻮاﻧﻨــﺪ ﺗﺼــﻮﯾﺮی را ﮐــﻪ اﯾــﻦ دورﺑــﯿﻦ ھــﺎ ارﺳــﺎل ﻣــﯽ ﮐﻨﻨــﺪ ﻣﺸــﺎھﺪه ﻧﻤﺎﯾﻨــﺪ اﻣﮑــﺎن ﮐﻨﺘــﺮل ١۶ دورﺑــﯿﻦ ھﻤﺰﻣــﺎن وﺟــﻮد دارد ﻟﻨــﺰ آن ﻗﺎﺑــﻞ ﺗﻨﻈــﯿﻢ اﺳــﺖ و ﺑﺮﺧــﯽ اﻧــﻮاع آن ﺻــﺪا ﺑــﺮداری و ﯾــﺎ ﻋﻤﻠﯿــﺎت ﭼــﺮﺧﺶ و زوم را ﻧﯿــﺰ اﻧﺠــﺎم ﻣــﯽ دھﻨــﺪ .

ﻣﺪﯾﺎ ﮐﺎﻧﻮرﺗﺮ ﻓﯿﺒﺮ ﻧﻮری (Media Convector)

برای اﻧﺘﻘــﺎل داده ھﺎ از ﮐﺎﺑﻠﮭﺎی ﺷﺒﮑﻪ ﺑﻪ ﻓﯿﺒﺮ ﻧﻮری ﺑﮑﺎر ﻣﯽ روﻧﺪ. دارای ﺳﺮﻋﺖ ﺻﺪ ﻣﮕﺎﺑﯿﺖ و ھﺰار ﻣﮕﺎﺑﯿﺖ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ و ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﻓﺖ و ﺳﺮﻋﺖ ﺑــﺎ اﻧﻮاع ﺧﺮوﺟﯽ ھﺎی SX,FX و LX اراﺋﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ . ﺑﻄﻮر ﻣﻌﻤﻮل دارای ﯾﮏ ﭘﻮرت ﺑﺮای اﺗﺼﺎل ﺑﻪ ﮐﺎﺑﻞ ﺷﺒﮑﻪ و ﯾﮏ ﭘﻮرت ﺑﺮای اﺗصال ﺑﻪ ﻓﯿﺒﺮ ﻧـﻮری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻧـﻮع ﭘــﻮرت ﻓﯿﺒﺮ ﻧـﻮری آن ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑـﺎ ﮐﺎﻧﮑﺘﻮرھﺎی ﺑﮑﺎر رﻓﺘﻪ در ﺷﺒﮑﻪ اﻧﺘﺨﺎب ﺷﻮد . ﺟﮭﺖ ﮐﺎر ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﻨﺒﻊ ﺗﻐﺬﯾﻪ دارﻧﺪ. اﮔﺮ ﺑﺨﻮاھﯿﻢ ﺳﻮﺋﯿﭽﯽ را ﮐﻪ ﻓﺎﻗﺪ پورت ﻓﯿﺒﺮ ﻧﻮری اﺳﺖ ﺑﻪ ﻓﯿﺒﺮ ﻧﻮری وﺻﻞ ﮐﻨﯿﻢ از ﻣﺪﯾﺎ ﮐﺎﻧﻮرﺗﺮ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ.

مالتی پورت

اﮔﺮ ﺗﻌﺪاد ﭘﻮرﺗﮭﺎی ﯾﮏ دﺳﺘﮕﺎه ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ ﯾﺎ ﺳﺮور ﮐﺎﻓﯽ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻣﯽ ﺗﻮان از ﻣﺎﻟﺘﯽ ﭘﻮرت ﺑﺮای اﻓﺰاﯾﺶ اﯾﻦ ﭘﻮرﺗﮭﺎ ﺑﮭﺮه ﮔﺮﻓﺖ . اﯾﻦ ﻣﺎﻟﺘﯽ ﭘﻮرﺗﮭﺎ دارای دو ﻧﻮع اﯾﻨﺘﺮﻧﺎل و اﮐﺴﺘﺮﻧﺎل ﻣﯽ ﺑﺎشند و ۴ ﭘﻮرت ، ٨ ﭘﻮرت و ٨ ﭘﻮرت ﻗﺎﺑﻞ اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﺎ ٣٢ ﭘﻮرت آن وﺟﻮد دارد . ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﮐﺎرﺑﺮد آن در ICT ﻣﺮﺑﻮط ﺑـﻪ اﺗصال ﭼﻨﺪﯾﻦ دﺳﺘﮕﺎه ﻣـﻮدم ﺑـﻪ ﯾﮏ سرور ﺑﺮای راه اﻧﺪازی ﯾﮏ ISP ﮐﻮﭼﮏ ﯾﺎ ﯾﮏ ﺷﺒﮑﻪ اﯾﻨﺘﺮاﻧﺖ ﻣﯽ ﺑﺎشد. اﻣﺎ در ﺻﻨﻌﺖ ﮐﺎرﺑﺮدھﺎی ﻓﺮاواﻧﯽ دارد ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﻨﺘﺮل دﺳﺘﮕﺎھﮭﺎی CNC و ساﯾﺮ دﺳﺘﮕﺎھﮭﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ پروﺗﮑﻞ ھﺎی اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﺳﺮﯾﺎل ﻣﺎﻧﻨﺪ RS232 ﮐﺎر ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﺑﺮ روی ھﺮ دﺳﺘﮕﺎه ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ ﻣﯽ ﺗﻮان ﺗﺎ ١٢٨ ﭘﻮرت ﺳﺮﯾﺎل ﺗﻮﺳﻂ اﯾﻦ ﻣﺎﻟﺘﯽ ﭘﻮرﺗﮭﺎ اﯾﺠﺎد ﮐﺮد. ﺳﺮﻋﺖ اﻧﺘﻘﺎل دﯾﺘﺎ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﮭﻢ ﺗﻔﺎوت ﻗﯿﻤﺖ در ﻣﺎﻟﺘﯽ ﭘﻮرت اﺳﺖ.

Gateway ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﺳﺮوﯾﺲ ﺗﻠﻔﻨﯽ اﻧﺘﻘﺎل ﺻﺪا ﺑﺮ روی ﺧﻄﻮط دﯾﺘﺎ را ﺑﻪ ﻣﺎ اراﺋﻪ ﮐﻨﺪ. دارای دو ﻧﻮع ﭘــﻮرت FXS ﺑﺮای اﻧﺘﻘﺎل دﯾﺘﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت داﺧﻠﯽ و FXO ﺑﺮای اﺗﺼﺎل ﺑﻪ ﺗﻠﻔﻦ ﯾﺎ ﮔﻮﺷﯽ ﺗﻠﻔﻦ ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ھﺴﺘﻨﺪ . ھﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐــﻪ ﺑﯿﻦ دو ﻣﮑﺎن ﺧﻄﻮط اﻧﺘﻘﺎل دﯾﺘﺎ ﺑﺮﻗﺮار اﺳﺖ ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﺪون ھﯿﭻ ﮔﻮﻧﻪ ﻣﺰاﺣﻤﺘﯽ ﺧﻄﻮط ﺗﻠﻔﻨﯽ را ﻧﯿﺰ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ھﻤﯿﻦ ﺧﻄﻮط دﯾﺘﺎ اﻧﺘﻘﺎل داد ﺑﺪﯾﻦ ﺷﮑﻞ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﯿﺪ ﯾﮏ ﺧﻂ ﺗﻠﻔﻦ را از ﺗﮭﺮان ﺑﻪ شهر دیگر اﻧﺘﻘﺎل دھﯿم.

IP Phone

اﯾﻦ ﻧﻮع ﮔﻮشی ھﺎی ﺗﻠﻔﻦ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎ ﺑﻪ ﺳﻮﺋﯿﭻ ﺷﺒﮑﻪ وﺻﻞ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ و IP ﺧﺎﺻﯽ ﺑﺮای آﻧﮭﺎ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻣﯽ ﺷﻮد و ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺗﺤﺖ ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﯾﮏ ﺗﻠﻔﻦ ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ﮐﺎر ﮐﻨﻨﺪ. ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﻣﯽﺷﻮد ﺗﻠﻔﻦھﺎی آﻧﺎﻟﻮگ ﻓﻌﻠﯽ در آﯾﻨﺪه ای ﻧﺰدﯾﮏ ﺟﺎی ﺧﻮد را ﺑﻪ IP ﺗﻠﻔﻦ ﺧﻮاھﻨﺪ داد.

کیستون (Keystone)

ﮐﯿﺴﺘﻮن ﺑﻪ ﮐﺎﺑﻞ ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺘﺼﻞ ﻣﯽﺷﻮد و ﯾﮏ ﭘﻮرت ﻣﺎدﮔﯽRj–۴۵ در اﺧﺘﯿﺎر ﻣﺎ ﻗﺮار ﻣﯽ دھﺪ. ﮐﯿﺴﺘﻮن درون ﻗﺎب ﭘﺮﯾﺰ ﺷـﺒﮑﻪ ﯾﺎ درون ﭘﭻ ﭘﻨﻞ ﻣﺎژوﻻر ﻗﺮار ﻣﯽﮔﯿﺮد. در ﺷﺒﮑﻪھﺎی ﺳﺎﺧﺖ ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺑﺘﺪا و اﻧﺘﮭﺎی هر ﮐﺎﺑﻞ ﻣﻔﺘﻮﻟﯽ ﺷﺒﮑﻪ ﮐﯿﺴﺘﻮن ﻗﺮار میﮔﯿﺮد. در دو ﻧﻮع ﺑﺪون ﺣفظ و ﺑﺎ ﺣﻔﺎظ ﻓﻠﺰی (FTP ﺑﺮای ﻧﺼـﺐ در ﻣﺤﯿﻄﮭﺎی ﺑﺎ ﻧﻮﯾﺰ ﺑﺎﻻ و ﺑﺮ روی ﮐﺎﺑﻠﮭﺎی ﺣﻔﺎظ دار ( ﻣﻮﺟﻮد ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﮐﯿﺴﺘﻮن ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺘﻨﺎﺳـﺐ ﺑﺎ ﻧﻮع ﮐﺎﺑﻞ شبکه اﻧﺘﺨﺎب ﺷﻮد. ﻣﺜﻼ ھﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﮐﺎﺑﻞ ﺷﺒﮑﻪCat 6  دارﯾﻢ ﺑﺎﯾﺪ از ﮐﯿﺴﺘﻮن Cat6  اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﻢ.

بریج وایرلس (Wireless Bridge)

پل هاﯾﯽ ﮐﻪ ﺑـﯿﻦ ﺷﺒﮑﻪ ھﺎی ﻣﺤﻠﯽ ﺑﺎ اﻣﻮاج ﺑﯽ ﺳﯿﻢ ارﺗﺒﺎط ﺑﺮﻗﺮار ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. اﯾﻦ ﻧﻮع ﺑﺮﯾﺞ ھﺎ ﺑﺎ آنتن ھﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺗﺎ ۵٠ ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮ ﻣﺴﺎﻓﺖ را ﻧﯿﺰ ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻧﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. ﻓﺮﮐﺎﻧﺲ ﮐﺎری آﻧﮭﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻ ٢٫۴ ﯾﺎ ۵٫٨ ﮔﯿﮕﺎ ھﺮﺗﺰ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻓﺮﮐﺎﻧﺲ آﻣﺎﺗﻮری ﺑﻮده و ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺠﻮز ﻧﺪارد ﺑـﺮای ﻧﺼﺐ در ﻓﻀﺎی آزاد طﺮاﺣﯽ ﺷﺪه و ﻗﺎﺑﻠﯿـﺖ ﮐﺎر در دﻣﺎی ﺑﺎﻻ و ﭘﺎﺋﯿﻦ را دارﻧﺪ. ﺑﺪﻧﻪ دستگاه ﺑﺼﻮرت ﺿﺪ آب ﺑﺮای ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ﻧﻔﻮذ ﺑﺎران، طﺮاحی ﺷﺪه است. ﺗﻮاﺑﻊ اﻣﻨﯿﺘﯽ ﻧﯿﺰ ﺑﺮای ﮐﺪ ﮐﺮدن اطﻼﻋﺎت و ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ از داده ھــﺎ ﺑﺮ روی اﯾﻦ ﺑﺮﯾﺞھــﺎ وﺟﻮد دارد. دﺳﺘﮕﺎھﯽ ﺑﻪ نام POE ھﻤﺮاه این دﺳﺘﮕﺎه ﻋﺮﺿﻪ ﻣـﯽ ﺷﻮد ﮐﻪ ﻋﻤﻠﯿﺎت ﺑﺮق رﺳﺎﻧﯽ ﺑﺎ وﻟﺘﺎژ ﭘﺎﯾﯿﻦ از طﺮﯾﻖ ﮐﺎﺑـﻞ ﺷﺒﮑﻪ را ﺑـﻪ اﯾﻦ دﺳﺘﮕﺎه از داخل ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻓﺮاھﻢ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. اﯾﻦ ﺑﺮﯾﺞ ھﺎ ﺑﺎ ﮔﯿـﺖ وی ھﺎ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺷﺪه و ﺑﺮای اﻧﺘﻘﺎل ﺧﻄﻮط ﺗﻠﻔﻦ ﺑﻪ ﻣﻨﺎطﻖ دور دﺳﺖ ﯾﺎ ﻓﺎﻗﺪ اﻣﮑﺎﻧﺎت ﺑﮑﺎر ﻣﯽ روﻧﺪ.

 اکسس پوینت (Access Point)

اﮐﺴﺲ ﭘﻮﯾﻨﺖ ﯾﮏ ﺷﺒﮑﻪ واﯾﺮﻟﺲ را ﺑﻪ ﯾﮏ ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺤﻠﯽ ﻣﺘﺼﻞ ﻣﯽﮐﻨﺪ. دارای ﯾﮏ ﭘﻮرت ۴۵–Rj ﺑﺮای اﺗﺼﺎل ﺑﻪ ﺳﻮﺋﯿﭻ ﺷﺒﮑﻪ و آنتن ﺑﺮای اﺗﺼﺎل ﺑﻪ ﺷﺒﮑﻪ ﺑﯽ ﺳﯿﻢ است. ﺑﺮﺧﯽ اﻧﻮاع آن ﮐﻪ دارای ﺣﺎﻟﺖ ﺑﺮﯾﺞ ﻧﯿﺰ ھﺴﺘﻨﺪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﯿﻦ دو ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺤﻠﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ھﻢ ﻓﺎﺻﻠﻪ دارﻧﺪ اﺗﺼﺎل ﺑﺮﻗﺮار ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. در ﺣﺎﻟﺖ رﭘﯿﺘﺮ ﺳﯿﮕﻨﺎل را ﺟﮭﺖ ﻣﺴﺎﻓﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺗﮑﺮار ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.

 


Log out of this account

Leave a Reply

آخرین دیدگاه‌ها

    دسته‌ها